2016. augusztus 15., hétfő

Back To School | Tippek

Sziasztok!
Igen egy újabb collab időszak fog következni a blogon, mégpedig Rékával, a Pepitakastély blog írójával. Az első bejegyzés alkalmából próbáltam összeszedni olyan tippeket, tanácsokat, amik az eddigi éveim alatt segítettek a tanévkezdésben. Remélem, hogy nektek is segítségetekre válnak ezek.


1. A suli előtt pár nappal már próbálj hamarabb lefeküdni és korábban kelni. Szóval ne éjszakázz és nappal aludj az utolsó napokban, mert akkor szörnyen nehéz lesz átállni. Higgyétek el nekem...

2. Nagyon stresszelő tud lenni, amikor úgy állsz neki a tanévnek, hogy semmire nem emlékszel, semmi sulival kapcsolatos dolgot nem csináltál a nyáron. Ezért próbáld meg, hogy az utolsó héten elővedd a tavalyi jegyzeteidet és csak egy kicsit olvasgasd át. Tudom, tudom, hogy ezt pont én mondom, de ha egy-két délutánt rászánsz, abból még nem lesz bajod. Illetve a kötelező olvasmányokat is olvasd el, például úgy, hogy minden nap csak 50 oldalt haladsz- így egyszerűbb lesz.


3. Az utolsó napok egyikére szánj egy 0-24 órás szépülést. Például kezdd egy reggeli, jó hosszú fürdéssel, aztán szépítkezz egy kicsit, relaxálj, ilyenek. Hidd el jó fog tenni, ráadásul amikor elkezdődik a suli már nem lesz időd ilyen napokra. Élvezd ki!

4. Már az év elején vedd komolyan a tanulást! Tudom, hogy a legelső dolgozattal még mind úgy vagyunk (legalábbis a többség- tisztelet a kivételnek), hogy elvicceljük, félvállról vesszük, de ez nem jó hozzáállás, mert ha a legelején rossz jeggyel indítunk (pláne új iskolában- sziasztok leendő 9.-esek, sorstársaim!), abból bizony nem mindig jövünk ki jól.


5. Csak óvatosan a make up-pal! Főleg, ha új iskolába mész. A tanárok többsége nem kedveli, ha több kiló smink van rajtad. Fő a természetesség!

+1. Ne görcsölj rá a dolgokra! Persze új tanév, új év alapon is elkezdheted a sulit, de ez nem mindig fog bejönni. Ha ugyanabba az osztályba fogsz járni idén is, valószínűleg nem lesz 1000-szer jobb ez az éved, mint a tavalyi. Nyilván a hozzáállásodon kell többet változtatni. Ha viszont új iskola, új emberek, akkor valamilyen szinten működhet ez az új év, új én dolog; de vigyázz, hogy önmagad legyél, ne bújj már az elején (meg nagyon soha) egy maszk mögé.


A.

3 megjegyzés:

  1. Ma találtam a blogodra és azt kell, hogy mondjam, hogy nem csak a cuki desing fogott meg, hanem a tippek és a sok jó tanács. Nagyon jól fogalmazol, csak így tovább.
    xx, Victoria

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. Nagyon jól esik, hogy így gondolod.
      Ölelés,
      Anna♥

      Törlés
  2. Ma találtam a blogodra és azt kell, hogy mondjam, hogy nem csak a cuki desing fogott meg, hanem a tippek és a sok jó tanács. Nagyon jól fogalmazol, csak így tovább.
    xx, Victoria

    VálaszTörlés