2016. július 16., szombat

Hogyan tedd emlékezetessé a nyarad?

Először is tegyél valamit!
Vegyél részt aktívan a családi kirándulásokon és találkozz sokat a barátaiddal. Ne ülj egész nyáron otthon, egyedül, mert egyrészt te leszel a legfehérebb szeptemberben, másrészt a pozitív élmények fontosak. Ha nem is nagyon tudtok elmenni nyaralni, akkor is hozd ki a maximumot a környezeted adta lehetőségekből. Mindegy, hogy kisvárosban vagy nagyvárosban élsz, mindenhol vannak lehetőségek. Legfeljebb csak a te korlátaid miatt nem veszed ezeket észre.
Ne telefonozz állandóan!
Tudom, hogy nem olyan egyszerű minden esetben, de tanuld meg, hogy mikor kell félrerakni a virtuális világodat. Hidd el az internet megy nélküled is, bármennyire is nehéz ezt elviselni. Akkor is történik valami a facebook-on, ha te nem vagy aktív. És ezzel nincs is baj. Majd később visszanézed. De ha már ott vagy valahol akkor élvezd ki, mert nem biztos, hogy azt újra tudod majd később élni. A net megvár.
Legyél nyitott az új dolgokra, emberekre!
Persze, ha csak a legjobb barátnőddel akarsz tölteni egy napot, akkor nem biztos, hogy mindenkivel le kell állnod csevegni (na meg persze amúgy sem- azért csak óvatosan!), de például egy koncerten vagy fesztiválon simán megeshet, hogy összehaverkodsz a szomszéddal/melletted állóval és ezzel nincs is gond. Sőt ez király. Szerintem.
Próbálj ki új dolgokat!
Ha van lehetőséged pl. szörfözésre vagy bármi olyasmire, amit eddig nem próbáltál, akkor hajrá. Az ilyen különleges (vagy csak számodra különleges) dolgokból születnek a legjobb nyári sztorik.
Ne akadj fenn apróságokon!
Megbámulnak az utcán, mert hippinek öltöztél. Na és? Valószínűleg soha többé nem látod őket és amúgy is. Kit érdekel, hogy mit gondolnak mások rólad? Persze, ez nem ilyen egyszerű a gyakorlatban- tudom-, de meg lehet próbálni, nem? Menj végig úgy az utcán, ahogy akarsz. A nyár erről is szól, nem?
Légy pozitív?
Lekéstétek a buszt és csak 3 óra múlva indul egy másik? Semmi baj. Hozd ki a helyzetből a maximumot. Fedezzétek fel addig a helyet, töltsétek el hasznosan azt az időt. Ne parázz rá nagyon a dolgokra!
Legyen ez a te nyarad!


A.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése