2016. május 18., szerda

Spring Week| Logbook!?

Sziasztok!
Ma egy kicsit rendhagyó tavasz jegyében készült bejegyzést pötyögök, mert most ehhez van kedvem, meg nekem most a tavasz a megújulásról is szól (ezt kifejtettem a tegnapi bejegyzésben is), tehát arra gondoltam, hogy megosztom Veletek is a legújabb őrületemet.
Ami nem más, mint a Logbook. És hogy mi is ez az egész, arra mindjárt fény derül.
Szinte véletlenül akadtam rá Daily Dorothy bejegyzésére, ami erről szólt. (A teljes sztorihoz olvassátok el Dorothy posztját is, mert ő részletesebben leírja) Természetesen, mint íráskedvelő és jegyzetfüzet-rajongó azonnal kaptam az ötletre, kipróbáltam és tetszik. Sőt. Imádom.
Na de, hogy mi is ez az egész, ami teljesen elragadtatott?

A logbook egy olyan füzet vagy napló, amibe röviden, tömören, listaszerűen írod le a napodat, akár ábrákkal kiegészítve.


És, hogy mégis mi kerül a logbookba?
~ a napod legfontosabb eseményei
~ azok a dolgok, amik örömet okoztak neked
~ a céljaid
~ aktuális olvasmányaid
~ gondolatok
~ érzések
~ és bármi más, ami téged érdekel, foglalkoztat

Tényleg sokkal egyszerűbb, mint a naplóírás, amire nem mindig jut időm, viszont logbookot írni nagyon könnyű. Maximum 15 percet vesz igénybe, az értelmetlen firkálgatásokkal együtt is. Nyomon tudom követni a fontos dolgaimat és majd tök jó lesz egyszer visszaemlékezni ezekre a dolgokra, hogy mik is foglalkoztattak 14 évesen.
Remélem, hogy ti is kipróbáljátok és rájöttök, hogy mennyire élvezhető is ez. Én tényleg megkedveltem ezalatt a pár hét alatt.


A.

2 megjegyzés:

  1. Szia! :)
    Mindenképp jó ötletnek tartom ezt a kis dolgot. Számomra ez hasonlít a Bullet Journal-hoz, ami mondjuk inkább határidőnapló, mintsem sima napló az aznapi történekről, bár lényegében abba is bármit fel lehet vezetni. De hasonlít hozzá, ugyanis mi díszíthetjük úgy, ahogy akarjuk. Mostanság én is igazán rákaptam ezekre a dolgokra, szóval örülök, hogy nem én vagyok az egyetlen. :D

    Öleléés, Jenni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Jenni!
      Örülök, hogy nem csak én vagyok ebben ilyen mániákus:D A Bullet Journal-ról is hallottam már, de van külön határidőnaplóm, szóval azt még így nagyon nem próbálgattam.
      xoxo, Anna:)

      Törlés