2017. március 19., vasárnap

Riverdale Summary

Sziasztok!
Biztosan Ti is találkoztatok már az új, nagy sikerű Riverdale nevű sorozattal. Én eddig csak képeket láttam, amiken Cole Sprouse található és hát, igen... Elég jól néz ki. Akinek így névről nem ugrik be, tudjátok volt még régebben a Disney csatornán a Zack & Cody nevű sorozat és ő abban volt valamelyik iker (ha minden igaz, Cody). Na és mivel olyan gyakran szembetalálkoztam vele Tumblr-ön, We heart It-en, meg egy csomó másik helyen, úgy gondoltam, hogy belenézek. Indavideon (belinkeltem, ahonnan én néztem) meg is találtam a teljes részeket magyar felirattal (azért annyira nem vagyok biztos az angolomban, hogy csak így szabadon nézni kezdjem, de erről majd később) és elindítottam, ezzel pedig kezdetét vette egy új korszak a filmes-sorozatos világomban.

Képtalálat a következőre: „riverdale”

Elöljáróban annyit, hogy ez egy amerikai tinidráma, ami az Archie Comics képregénysorozat alapján készült. Mivel fogalmam sem volt erről a képregényről (őszintén, eddig egyáltalán nem voltam benne a témában) kicsit utánaolvastam miután megnéztem az eddig elérhető részeit a sorozatnak. Szóval a főszereplő Archie Andrews az egyik legismertebb fiktív karakter Amerikában, aki már 1941 óta a köztudatban van. Megnéztem a képregényeket a mai napig árulják. Találtam néhány a képregényhez kapcsolódó izgalmas oldalt, ha érdekel titeket akkor belinkelem ide, ide és ide is. Beleolvastam az első részbe és meg kell mondjam eléggé tetszik, szóval lehet, hogy nekifogok az olvasásuknak. Az hátrány lehet, hogy ugye angolul van, magyarra nem fordították le csak az egyiket, amit az első linken elérhettek, de azt néztem és antikváriumokban sincs nagyon. Vaterán és egyéb ilyen helyen kifoghatjátok, ha tényleg érdekel titeket, de pár perces keresés után én nem találtam semmit.

Képtalálat a következőre: „riverdale”

Na de akkor a sorozatról egy kicsit. Forrásként a magyar és az angol verziós Wikipedia-t is felhasználtam, mert a magyaron igencsak kevés és elavult "tényeket" is közöltek. 
Szóval a sorozat Riverdale nevű városról szól, ami elsőre idillikusnak tűnhet, azonban július 4-én egy tragikus esemény miatt teljesen megváltozott az élet itt. Rejtélyes módon, ugyanis, meghalt Jason Blossom, az iskola egyik népszerű diákja és ezzel teljesen felfordultak a dolgok. A középpontban Archie Andrews áll a barátaival.

Először is ejtenék pár szót ilyen alap dolgokról, minthogy egy epizód 42 perces és eddig hét epizód jött ki. Az angol nyelvű Wikipedia-n látható, hogy mikor jöttek ki az előző részek és, hogy mikorra várhatjuk a következőket. Illetve, ami még nagyon jó lehet (szintén angoltudás kell hozzá) az az, hogy le vannak írva, hogy melyik epizód miről szól. A befejező epizód, ha minden igaz május 11-én lesz. Amiért viszont kicsit fáj a szívem, hogy két rész között sok időt kell várni, de nekem megéri.

Akkor a szereplőválasztás. Őszintén nagyon meg vagyok vele elégedve. Eredetileg Cole Sprouse miatt akartam belelesni, de valahogy ottmaradtam nem csak a történet, de a szereplők miatt is. Itt nincs olyan, akit nagyon utálnék, mármint persze van benne néhány "gonosz", akinek a szerepe nem tetszik, de úgy érzem, hogy teljes a szereplőgárda. K.J. Apa, aki a főszerepet játssza (vagyis Archie-t) nagyon szeretem. Nem tudok ilyet mondani, hogy ki a kedvencem, mert valahogy mindenki. A titokzatosság miatt pedig még nem tudom kijelenteni, hogy ki az, akit a legjobban utálok.

Képtalálat a következőre: „riverdale”

A zenék is nagyon tetszenek, mostanában egyre jobban kedvelem az ilyen stílusúakat és nagyon jól illik az egésznek a hangulatához. Megtaláltam Youtubeon egy lejátszási listát, ami folyamatosan frissül, ha érdekel valakit.


A történet iszonyatosan izgalmas és soha nem tudhatod, hogy mi fog történni a következő percben. Kiszámíthatatlan, telis-tele összefüggő szálakkal, amik néha teljesen zavarosak, de szépen követhető a történet. Szóval azért zavaros, mert annyi minden történik egyszerre, hogy teljesen elfelejthető, ami két epizóddal azelőtt történt. Azonban mégis valahogy egységes és minden epizódnak van eleje meg vége is. Tehát nem teljesen átlátható, de nem is átláthatatlan.
Mivel nem szeretnék spoilerezni, ezért bővebb cselekménykifejtést nem szeretnék írni, mindenképpen megéri belenézni legalább az első részbe, hogy aztán eldönthesd, hogy érdekel-e vagy sem.

Mindenkinek ajánlom, aki
  • szereti a drámákat
  • nem szereti a drámákat
  • szereti a helyes srácokat
  • nem szereti őket (majd most megszereted, ne aggódj)
  • szereti az elgondolkodtató műveket
  • nem szereti azokat (mivel ez ad neked egy üzenetet, te eldöntheted, hogy elgondolkodsz-e rajta)
  • szereti a rejtélyeket
  • szereti a szerelmi szálakat
  • és nem szereti azokat (van szerelmi szál benne, de nem túltolva)
  • szereti, hogy fokozatosan bontakozik ki egy sorozat
  • nem szereti a lassú cselekményt
  • szeret sorozatot nézni
  • nem szeret sorozatot nézni, de szereti az ilyen jellegű témákat

és még folytathatnám a listát. Egyszóval mindenkinek ajánlom, mert szerintem nem fogjátok megbánni.

Kapcsolódó kép

Csak egy kis önreklám a végére, hogy csináltam egy We Heart It gyűjteményt a Riverdale-ből kivett jelenetekből, ha érdekel, akkor kattintsatok és kövessétek- folyamatosan frissül.

Személy szerint egy nap alatt végignéztem az első hét epizódját, ami akkor volt elérhető és már alig várom a következő részt. Nagyon magával ragadott és a nézése közben azt éreztem, hogy én is Riverdale-ben élek azokkal a szereplőkkel és természetesen Cole a barátom. Vagyis Jughead. Milyen édes neve van már. :) :D

Ti miket néztek mostanában? Tudtok nekem valamit ajánlani? A Riverdale-ről mi a véleményetek?

Nézhetne a szekrényemnél állva...

Anna

4 megjegyzés:

  1. Már hallottam róla párszor, de eddig nem néztem utána. A The 100 után lehet, ez lesz a következő, amit elkezdek :)

    VálaszTörlés
  2. Felírtam a megnézendő listámra (nagyon nem kellett volna, túl hosszú az egész, ennyi időm meg életemben nem lesz, de azért...). Köszi az ajánlást! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnálom, de azért örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésed:)
      Anna

      Törlés