2015. november 29., vasárnap

Adventi kalendáriumok

Sziasztok!
Megcsináltam a blog facebook oldalát --> https://www.facebook.com/maniacgirlblog/

Húha. Máris elszaladt az ősz és nyakunkon a december. Ma van advent első vasárnapja. Ha belegondolok, még csak mos kezdődött a suli, most volt az őszi szünet, de már lassan befordulunk 2015 utolsó hónapjába. Egy kicsit sajnálom, hogy ilyen hamar eltelt ez az év, de már várom 2016-os esztendőt. Meg hát a decembert is borzasztóan várom. Egyrészt a szülinapom miatt, másrészt a Karácsony miatt, de amúgyis DECEMBER. Tehát a mai bejegyzés erről a hónapról fog szólni:)
Pontosabban az adventi kalendáriumokról. Azt hiszem, tavaly csináltam először teljesen egyedül ilyen kalendáriumot, viszont szerintem idén ez kimarad, pedig olyan aranyosakat láttam Pinteresten és Weheartiten♥♥♥♥♥
1.
Az első egy nagyon egyszerű ötlet. Vegyetek 24 borítékot és ragasztgassátok fel egy nagy papírra (vagy tűzzétek fel parafatáblára) és írjatok bele inspiráló üzeneteket (vagy amilyen szeretnétek). Ezt természetesen tovább díszíthetitek gömbökkel, hópelyhekkel.


2.
A második hasonló az előzőhöz, viszont itt nem borítékba teszitek bele, hanem csak simán egy papírra írjátok rá az üzenetet és a hátoldalát pedig számozzátok meg, majd ragasszátok fel. Ezt is lehet "továbbfejleszteni" például, ha karácsonyfa alakba ragasszátok a papírokat, vagy masnit tesztek rá, vagy gömböket stb.


3.
Ez is hasonlít az előzőekhez. Háromszög alakba vágjatok ki papírokat és ugyanúgy a hátoldalára írjatok, majd számozzátok meg. 

4.
Talán ez az egyik kedvencem. Fogjatok egy befőttes üveget, vagy valami szép tárolót és tegyetek bele kidekorált gyufásdobozokat, azokba pedig szintén írjatok, vagy tegyetek bele pici finomságokat.


5.
Ha tudtok nyomtatni (vagy akár rajzolni) akkor ilyen édes mikulásosat is csinálhattok. Csak a szakáll helyére ragasszatok vattagolyókat és kész:D

6.
A hatodik is nagyon egyszerű. Fogjatok egy vállfát (amit szintén kidekorálhattok fonállal, ragasztószalaggal, szalaggal stb.) és csináljatok kis tasakokat, amikbe tegyetek édességet, vagy üzeneteket.

7.
Szintén gyufásdobozos ötlet. Ragasszátok össze, számozzátok meg és tegyetek bele apróságokat.

8.
A következő is egy nagyon egyszerű ötlet. Fogjatok egy dobozt, amit dekoráljatok ki és tegyetek bele kis csomagokat. 

9.
A kilencedik is nagyonnagyon egyszerű. Kis papírtasakokba tegyetek finomságokat és ragasszátok fel egy szalagra, vagy fonálra, vagy csipkére (ahogy a képen is).

10.
Ez is nagyon egyszerű. Egy hosszú tálkába tegyetek kis egyforma csomagokat. Dekoráljátok és kész:)


10+1
Az utolsó ötlethez anyagokra lesz szükség. Ebbe tegyetek kis apróságokat és kössétek meg egy szalaggal, majd tegyétek ki valamilyen látható helyre, például ablakba.

Ennyi is volt. Azért ezeket válogattam, mert nagyon egyszerű az elkészítésük és könnyen személyre szabhatóak. Remélem ti elkészítitek valamelyiket. Nyugodtan írjátok meg, hogy nektek melyik tetszett a legjobban. További inspiráció--> Pinterest/We heart it :)


És ahogy a gif is mutatja, a karácsony közeledik:) Jó készülődést,
A.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése